طلاق توافقی - مدارک و سوالات طلاق توافقی و گواهی عدم امکان سازش

طلاق توافقی توسط وکیل پایه یک دادگستری، طلاق توافقی در کوتاهترین زمان ممکن به صورت تضمینی توسط وکلای باتجربه در زمینه طلاق و طلاق توافقی و موارد خانواده در دپارتمان امور خانواده.

مزایای طلاق توافقی از طریق وکیل

قطعا وکیل دادگستری با سابقه در امور طلاق و طلاق توافقی می‌توانند بهترین گزینه برای انجام سریعترین و مطمئنترین پرونده‌های طلاق توافقی باشند. همانطور که ذکر شد این موضوع باعث تسریع در فرآیند طلاق توافقی نیز خواهد بود.

مراحل و مدارک لازم جهت طلاق توافقی

طلاق توافقی معمولا از یک هفته تا ده روز زمان می‌برد که برای انجام طلاق توافقی توسط وکیل به اصل مدارک شناسایی مانند کارت ملی و شناسنامه زوج و زوجه و همچنین سند ازدواج به همراه متن توافق زوج و زوجه و گواهی عدم بارداری زوجه نیاز می‌باشد.

پرسش سوال جدید در زمینه طلاق توافقی

سوالاتی که ممکن است در زمینه طلاق توافقی برایتان پیش‌ آمده باشد را می‌توانید از این قسمت مطرح کنید.

پرسش‌ و پاسخ‌های اخیر در زمینه طلاق توافقی و مراحل و مدارک طلاق توافقی

طلاق توافقی چیست؟ و مراحل آن چگونه است؟

طلاق معمولاً می‌تواند از طرق و روش‌هایی که ذکر می‌شود صورت گیرد. ۱- طلاق به درخواست مرد (زوج) ۲- طلاق به درخواست زوجه (زن) ۳- طلاق توافقی یا دادخواست گواهی عدم امکان سازش (طلاق توافقی)

در طلاق توافقی موضوعاتی را که معمولاً زوج و زوجه (شوهر و زن) ممکن است بعد از جدایی و طلاق با هم بر سر آنان دچار اختلاف شوند را می‌توان در طلاق توافقی مورد توافق طرفین قرار داد و سپس از طریق دادخواست عدم امکان سازش زوج و زوجه از هم طلاق بگیرند. به عنوان مثال در طلاق توافقی لزومی ندارد زوجه (زن) کلیه مهریه خود را به همسرش (زوجه) ببخشد یا اینکه لزومی ندارد زوج یا زوجه از حق حضانت و یا حق ملاقات فرزند مشترک خویش خود را محروم کنند، بلکه عند‌الزوم باید بر سر موارد مالی و غیر مالی که برای طلاق توافقی باید بر سر آنان به توافق برسند، به تراضی رسیده و متن توافقات خود را مکتوب سازند.

خیر، در هیچ یک از مراحل حتی اجرای صیغه طلاق در صورت اطای وکالت به وکیل دادگستری برای طلاق توافقی نیازی به حضور موکلین نیست. با این حال هزینه‌های انجام شده طبق تعرفه و رسید‌های پرداخت شده باید توسط موکل پرداخت شود.

به صورت کلی در طلاق توافقی می بایست زن و مرد (زوجه و زوج) یا موکلین در خصوص کلیه امور مالی و غیر مالی خود با هم توافق کرده و عندالزوم به تراضی برسند. پس از آنکه زوجین (مرد و زن) به تواق برسند، می توانند بعد از حصول توافق، طلاق توافقی بگیرند. توافق مذکور می‌تواند در محضر یا جلسه دادگاه صورت گیرد و به طریق رسمی در دفتر خانه یا دفتر اسناد رسمی تنظیم شود ولی اگر ایشان (زوجین) هر یک دارای وکیل دادگستری باشند می‌توانند نزد وکیل پایه یک دادگستری طلاق، شرح توافقات خود را به وکیل طلاق توافقی خویش داده و وکلای ایشان (وکیل زوج و وکیل زوجه) مراحل قانونی و تشریفات قانونی طلاق توافقی را به صورت کامل بدون نیاز به حضور موکلین (زوج یا زوجه) انجام دهند. لازم به ذکر است که هر یک از زوجین باید برای خود وکیل دادگستری جداگانه‌ای برگزینند که در موسسه حقوقی دادگان نیز طلاق توافقی توسط دو وکیل دادگستری طلاق انجام می‌شود که به درخواست موکلین می‌تواند از وکیل دادگستری زن طلاق استفاده کرد.

طلاق توافقی چگونه است ؟


مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی (دادخواست عدم امکان سازش)

  1. اصل کارت ملی زوجین (زن و شوهر)
  2. اصل شناسنامه زوجین (زن و شوهر)
  3. سند ازدواج (عقدنامه) زوجین

زوجین باید هر دو با در دست داشتن مدارک فوق‌الاشعار در دفتر موسسه حقوقی و وکیل پایه یک دادگستری دادگان حضور یافته و مدارک خود را به وکیل پایه یک طلاق تحویل دهند تا وکیل طلاق توافقی دادخواست صدور گواهی عدم امکان سازش «طلاق توافقی» را از طریق دفاتر خدمات قضایی قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران ثبت کند. پس از آن تمامی مراحل طلاق توافقی بدون نیاز به حضور موکلین قابل انجام است.

بعد از ثبت دادخواست گواهی عدم امکان سازش «طلاق توافقی» که توسط وکیل پایه یک دادگستری طلاق ثبت می‌شود، در دادگاه تاریخ و شعبه مربوطه مشخص می‌گردد که در موعد مشخص شده، وکیل هر یک از طرفین (زوجین) در دادگاه حضور یافته و بعد از ارائه توضیحاتی در مورد خواسته که دریافت گواهی عدم امکان سازش «طلاق توافقی» است، دادگاه گواهی عدم امکان سازش «طلاق توافقی» را صادر می‌کند.

داوری و مشاوره در طلاق توافقی «گواهی عدم امکان سازش»

دادگاه ممکن است برای طلاق توافقی داوری را از اطرافیان و خویشاوندان یا آشنایان (اقارب) تقاضا کند که به دادگاه به عنوان داور معرفی شوند. با این حال چنانچه داوری از سوی زوج و زوجه معرفی نشود دادگاه خود رأسا مبادرت به انتخاب داور خواهد کرد.

داوران باید دارای شرایط ذیل باشند:

  • مسلمان
  • آشنائی نسبی به مسائل شرعی، خانوادگی و اجتماعی
  • حداقل چهل سال تمام
  • متأهل
  • معتمد
  • عدم اشتهار به فسق و فساد

مراحل رسیدگی به گواهی عدم امکان سازش «طلاق توافقی»

علاوه بر دواری ممکن است دادگاه زوجین (زن و شوهر) را به مرکز مشاوره یا مشاور ارجاع دهد، زوجین در این مراکز علت عدم سازش خود را با ذکر دلایل مستدل و مدلل مطرح می‌کنند و مشاور سعی در صلح و سازش بین زوج و زوجه (زوجین) خواهد کرد و اگر این امر ( عدم سازش) برای کارشناس مسجل شود برای دادگاه نظریه کارشناسی خود را به صورت مکتوب و مدلل به اعلام می کند. پس از حصول اطمینان از عدم سازش زوج و زوجه (زوجین) دادگاه صالحه گواهی عدم امکان سازش «طلاق» طوافقی را صادر می‌کند.

لازم به ذکر است در زمان صدور گواهی عدم امکان سازش «طلاق توافقی» قبل از مراجعه به دفتر ثبت طلاق زوجین «زوج و زوجه» یا وکیل دادگستری از جانب موکلین باید در همان جلسه دادگاه حق تجدید نظرخواهی و فرجام خواهی را ساقط کنند، با این کار رأی دادگاه قطعی شده و مدیر دفتر دادگاه گواهی قطعیت را در سه نسخه صادر و به هر یک از طرفین نسخه‌ای از آن را می‌دهد. پس از آن اگر زوج و زوجه وکیل دادگستری اختیار کرده باشند، وکیل دادگستری می‌تواند با وکالت صیغه طلاق را اجرا نماید. در ماده ۱۱۳۸ قانون مدنی آمده است که «ممکن است صیغه طلاق را بتوسط وکیل اجرا نمود.»

طلاق خلع و مبارات، (مِهرَم حلال! جونَم آزاد!)

خلع ومبارات دو نوع طلاق توافقی در فقه و حقوق اسلامی است، خُلع از ریشه خلع به معنی کندن و در آوردن است. در طلاق خُلعی زوجه بیزاری و کراهت خود را از زوج با بخشش مالی که عوض نام دارد که می‌تواند معادل مهریه یا کمتر و یا بیشتر از آن باشد نشان دهد. ماده ۱۱۴۶ قانون مدنی ایران طلاق خُلعی را این‌چنین تعریف کرده است:

«طلاق خلع آن است که زن بواسطه کراهتی که از شوهر خود دارد در مقابل مالی که شوهر می‌دهد طلاق بگیرد اعم از اینکه مال مزبور عین مهر یا معادل آن و یا بیشتر و یا کمتر از مهر باشد.»

طلاق مبارات به معنی بیزار شدن از یکدیگر است. تفاوت بین طلاق مبارات و طلاق خُلع این است که در مبارات تنفر و کراهت از جانب زن (زوجه) است ولی در طلاق مُبارات هم زوج و زوجه نسبت به یکدیگر دارای کراهت هستند، از همین رو عوض طلاق نمی‌تواند از مهریه بیشتر باشد. ماده ۱۱۴۷ قانون مدنی طلاق مبارات را چنین طعریف کرده است:

«طلاق مبارات آن است که کراهت از طرفین باشد ولی در این صورت عوض باید زائد بر میزان مهر نباشد.»

عوض یا فدیه چیست؟

مالی که در طلاق خلع و مبارات به زوج (شوهر) پرداخت می‌شود عِوَض یا فِدیه نامیده می‌شود.

مراحل انجام طلاق توافقی توسط وکیل پایه یک دادگستری طلاق

  • تماس با وکیل دادگستری و تعیین وقت مشاوره حقوقی

    تعیین وقت برای طلاق توافقی

    ابتدا باید برای دریافت مشاوره و تعیین وقت برای طلاق توافقی با موسسه تماس بگیرید.

  • مراجعه به موسسه حقوقی و تکمیل مدارک و امضاء وکالتنامه

    امضاء وکالتنامه

    سپس در روزی که تعیین وقت شده است به موسسه مراجعه کرده و به وکیل دادگستری برای طلاق توافقی وکالت می‌دهند. اگر در خارج از کشور باشید از طریق کنسولگری وکالت با حق توکیل به غیر به وکیل دادگستری می‌دهید.

  • ثبت دادخواست عدم امکان سازش «طلاق توافقی»

    ثبت دادخواست

    وکیل طلاق دادخواست عدم امکان سازش «طلاق توافقی» را به همراه مدارک در دفتر خدمات قضایی ثبت می‌کند.

  • تعیین شعبه و وقت رسیدگی

    تعیین شعبه و وقت رسیدگی

    سپس پرونده طلاق توافقی به دادگاه صالح ارجاع و تعیین شعبه می‌گردد.

  • مراجعه به داوری و مشاوره دادگاه

    معرفی به مشاور دادگاه

    در این مرحله از طلاق توافقی دادگاه زوجین را به مشاور خانواده معرفی می‌نماید.

  • اخذ گواهی عدم بارداری زوجه

    گواهی عدم بارداری

    زوجه باید گواهی عدم بارداری خود را برای ارائه به دادگاه آماده سازد.

  • اخذ گواهی عدم امکان سازش (رای طلاق)

    اخذ رای طلاق

    جلسه رسیدگی تشکیل و ادعاها و توافقات طرفین بررسی و در صورت صلاحدید، دادگاه اقدام به صدور گوای عدم امکان سازش می‌نماید.

  • مراجعه به دفتر ثبت طلاق و اجرای صیغه طلاق

    اجرای صیغه طلاق

    سپس با در دست داشتن حکم عدم امکان سازش (طلاق توافقی) به دفتر ثبت طلاق مرجعه شده و صیغه طلاق جاری می‌شود.

موسسه دادگان